İlimiz İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ferroli fabrikası ilk ihracatını geçtiğimiz gün Bosna Hersek’e  gerçekleştirdi.

1970 yılında ülkemizde 589 milyon dolarlık ihracat yapıldığı ve bunun 109 milyon dolarının sanayi ihracatı olduğu öğrenilirken, yalnızca Düzce OSB’de faaliyet gösteren firmaların 2007 yılında 300 milyon dolarlık ihracat yapmış olması mutluluk yarattı.

İhracatta ülkemizin ve ilimizin geldiği noktayı açıkça ortaya koyan bu rakamlar düşünüldüğünde yaşanan teşvik muammasının niçin bu kadar önem taşıdığı da gün yüzüne çıkıyor. Ferroli’nin ilk ihracatı nedeniyle düzenlenen törene Düzce Valisi Bülent Kılınç,  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, TSO Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bazı oda ve dernek başkanları katıldılar.

Törende konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ekonominin iki temel amacının, ülkede fiyat istikrarını sağlamak ve istihdam oluşturmak olduğunu söyledoi.. İstihdamın ülkenin kalkınması, gelişmesi ve insanların evine iş ve aş götürmesi bakımından önemli olduğunu söyleyen Kılınç, insanlara iş bulma konusunda her türlü çalışmayı devlet ve vatandaş olarak yapmak gerektiğini dile getirdi.