Uzun süre devam eden fındık fiyatı tartışmalarının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımlarına başladı. Alımların ilk gününde Akçakoca, 436 bin 955 kg. fındık ile fındık alımında ilk sırada yer aldı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi Akçakoca Şube Müdürlüğü'ne randevular ve alımlar sürüyor. Akçakoca'da Fındık Üreticileri, 2008 ürünlerini TMO'ya vermek için, başvurularını sürdürüyorlar.

Akçakoca TMO şubesi, fındık alımın gerçekleştiği ilk gün olan 2 Eylül'de, Akçakoca'nın 436 bin 955 kilogram fındık alımı gerçekleştirerek ilk sırada yer aldığı bildirdi. TMO yurt genelinde alımların yapıldığı ilk günde, toplam 1 milyon 18 bin 214 Kilogram fındık alımı gerçekleştirdiği kaydetti. Fındık Alımında ilk sırada yer alan Akçakoca'yı, 352 bin 928 Kg. ile Ordu, 123 bin 596 Kg. ile Samsun, 80 bin 38 Kg. ile Giresun ve 24 bin 697 Kg. fındık ile Trabzon izledi.

1 Eylül İtibari ile fındık alım randevularının başlayacağını duyuran TMO'ya kayıtlar sürüyor. Fındık Alımlarının sürdüğü üçüncü günde, ilk güne nazaran yoğunluk yaşanmazken Randevu almak isteyenlerin, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları ve T.C kimlik numaraları ile internetten başvurmalarının yeterli olduğu öğrenildi.