Düzce İl Fındık Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Ramazan Şahin başkanlığında gerçekleşti.
Valilikte yapılan toplantıya İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Kadastro Müdürü Ömer Ay, Defterdarlık Temsilcisi, Ziraat Odası Temsilcisi, Fiskobirlik Temsilcisi ve Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi katıldı.

Yapılan toplantıda Düzce Merkez İlçesindeki fındık alanları ile ilgili İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar görüşüldü.
Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Ramazan Şahin “Düzce Merkezi ve Kaynaşlı İlçemiz de 27 Ekim 2009 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda fındık üretimine izin verilen ruhsatlı alanlar arasına alındı. Böylece yeni fındık stratejisi doğrultusunda ruhsatlı alanlardaki fındık üreticilerine 150 TL alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.
Ayrıca fındık üretiminden vazgeçerek alternatif ürüne geçecek üreticilere de 2009 – 2012 yılları arasında üç yıl için toplam 600 TL telafi edici ödeme yapılacak. İl Tarım Müdürlüğü Düzce Merkez İlçede bulunan yaklaşık 4.500 adet fındık üreticisinin müracaatlarını değerlendirerek bu üreticilere ait 20.000 parselde tespit çalışmalarını yaptığı 31 Aralık 2009 tarihi itibarı ile arazi çalışmalarının ve sisteme veri girişi çalışmalarının tamamlanması sağlanması hedefleniyor.
Fındık üreticilerinin yapılan desteklemeden faydalanması için mutlaka Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.