Açıklanan fındık fiyatıyla birlikte fındık üreticileri de fiyatı düşük bularak açıklanan fındık fiyatına tepki göstermeye başlamıştı. Tepkilerin protestoya dönmesiyle birlikte ilk olarak Düzce'nin Gümüşova ilçesindeki fındık üreticileri araçlarına binerek açıklanan fiyatı konvoy eşliğinde protesto etmişti.

Ardından Sakarya'nın Kocaali İlçesinde fındık üreticileri Ak Parti İlçe Binası, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Fiskobirlik'i protesto ederek binaları taşlamışlardı. Yapılan protesto gösterileri bu kadarla da sınırlı kalmadı. Olayların merkezi haline gelen Sakarya'nın Kocaeli İlçesinde üreticiler bu sefer Ak Parti İlçe Binasını yumurta yağmuruna tutmuş olayı bu şekilde protesto etmişti.

Akçakoca İlçesine de yansıyan olaylarda ilçedeki üreticiler fındık tarlalarını yakarak tepkilerini göstermişti. Bugün de yine Sakarya'nın Kocaali İlçesinde 29 üretici izinsiz gösteri yapmak istemelerinden dolayı ekipler tarafından tutuklanarak göz altına alındı.

Yaşanan olayların merkezi haline gelen Düzce ve Sakarya'da bu olayların yaşanması üreticilerin açıklanan 4 YTL'lik fiyatı az bulduğunun canlı delili olurken yapılan protesto gösterilerinin Giresun'a kadar yayılması bekleniyor. Üreticiler tepkilerini protestolarla gösterirken muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları da tepkilerini yaptıkları açıklamalarla dile getiriyor. Yapılan gösterilere rağmen Toprak Mahsulleri Ofisinin alımları da tüm hızıyla devam ediyor.