Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan rekolte belirleme komisyonu araştırmalarını tamamladı. Komisyonun tespitine göre bu yıl Düzce'nin fındık üretiminin 52 bin ton olarak gerçekleşeceği bildirildi.

Rekolte Tespit Komisyonu Düzce'nin fındık üretimi yapılan ilçelerinde 'çotanak' tahliline dayalı tahmini rekolte çalışması yaptı. Komisyonun fındık bahçelerinde yürüttüğü çalışmalar önceki gün tamamlandı ve resmi rakam açıklandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan elde edilen sonuç Düzce'de 52 bin ton fındık üretimi gerçekleşeceği yönünde.

Karslıoğlu Daha İyimser

Tarım İl Müdürlüğü'nün rekolte tespit çalışmalarını tamamlamasının ve üretim miktarını açıklamasının ardından Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu daha iyimser bir rekolte açıklaması yaptı. Karslıoğlu, kendi araştırmaları sonucunda rekoltenin 65 bin civarında olacağını tespit ettiğini belirtti. Geçmiş dönemlerdeki tecrübelerine ve araştırmalarına dayanarak bu tahmini yaptığını belirten Karslıoğlu, köylerden aldığı bilgiler doğrultusunda bu tahmine ulaştığını ifade etti.

Haber; H. İŞCAN