Fındık üreticisi sezonun en gergin günlerini yaşıyor. Bir bölümü hasadını tamamlayarak mahsulünü patoza veren üreticiler, hala fındık fiyatının açıklanmasını bekliyor.

Fındık üreticisinin büyük bölümü hasadını tamamlayarak, fındığını dış kabuğundan ayırmak için patoza verdi. Harmanlar, bir yandan fındığını kurutan, bir yandan da patozdan karışan bozuk fındıkları ayıklayan üreticilerle doldu. Ancak fındık fiyatı bir türlü açıklanmadı.

Fındık fiyatı konusunda bir kısmı karamsar olan fındık üreticilerinin arasında; fiyatın 5 YTL'dan aşağı olmayacağına inananlar da var. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'nun fındık fiyatının 15 ila 20 ağustos tarihleri arasında açıklanacağına ilişkin açıklamaları nedeniyle üreticiler, dikkatlerini yapılacak olan açıklamaya çevirdi.

Şu an itibarıyla henüz 2008 ürününün pazara çıkmadığı belirtilirken, serbest piyasada fındığın kilo fiyatının 2,6 YTL olduğu bildirildi. Fındık üreticilerinin TMO veya Hükümetin yapmasını merak ve gerginlik içinde beklediği açıklamanın önümüzdeki çarşamba gününe kadar yapılması bekleniyor.