Fındık üreticilerine yönelik olarak Tarım İL Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Fındık Yetiştiriciliği Kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Muncurlu’da düzenlenen kursun sertifika törenine Vali Yardımcısı Osman Demir, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Tarım il Müdürü Ayhan Ünal, Daire müdürleri, İl genel Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Demir, bilgi eksiği azaldıkça üretimin artacağını, bu gibi çalışmaların süreceğini, vatandaşların üretimi arttırmaya yönelik gayretlerinin İl Bürokratlarına, kendilerine ve ülkeye güç verdiğini söyledi.

Milletvekili Erbay ise, üreticilerin işin Ankara tarafını düşünmemesi gerektiğini, işin bu kısmı için kendilerinin mücadele edeceğini belirtirken, Üreticilerden fındığın daha kaliteli ve bol olması için çabalarını sürdürmelerini istedi.

Tarım il müdürü Ayhan Ünal ise, Düzce’de ürün çeşitliliğini arttırma çabalarının sürdüğünü, ancak tarım ürünlerinin en önemlisinin yine de fındık olduğunu ve bu alandaki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından üreticilere sertifikaları verildi.