Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Grubu içerisinde fındık sektöründe faaliyette olan üyeler bir araya geldi. Toplantıya Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Düzce TSO Başkan Vekili ve 8. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Danışmaz, Meclis Başkan Vekili Metin Coşkun, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Gökçe, 8. Meslek Komitesi Başkanı Adnan Erçetin, Komite Üyesi Ayhan Pak, Komite Üyesi Erol Kılıç ve fındık sektöründe faaliyet gösteren üyeler katıldı.

AMAÇ: BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIMAK

Toplantıda konuşan Düzce TSO Başkan Vekili Mehmet Danışmaz, toplantıların ilkini kooperatiflerle gerçekleştirdiklerini belirterek, “Grubumuzdaki tüm sektörlerle bir araya gelerek tanışmaya, sorunlarımızı tartışmaya çalışıyoruz. İlk olarak kooperatiflerimizle bir araya geldik. Faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Şimdi de sizlerle bir araya geldik. Toplantımızda amacımız birbirimizi daha iyi tanımak ve sorunlarımıza ortak çözümler arayabilmek. Burada her türlü sorununuzu paylaşabilirsiniz. Biz de bu sorunların üzerine gidebildiğimiz kadar gideriz.” dedi.

DURMAK VE OTURMAK YOK

Oda faaliyetlerinin bir kısmını üyelere aktaran Mehmet Danışmaz, “Düzce TSO’da yeni dönemde durmak ve oturmak yok. Sürekli hizmet üretmeye çalışacağız. Üyelerimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını direkt olarak dinleyip çözüme ulaşmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, “Fındık çok meşakkatli bir ürün. Üretimi, hasadı, satışı, depolanması, kullanılması bakımından çok meşakkatli. Aynı zamanda da çok bereketli bir ürün. Dünyada üretilen çikolatalarda Türk Fındığı ilk sırada. Diğer fındıklar hem lezzet hem de kalite olarak Türk fındığının yerini tutamıyor. Sizler de dernekleşerek veya örgütlenerek bu piyasalarda söz sahibi olabilirsiniz. Bunun bir örneği var mı yok mu bilemiyorum ama siz bunu yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.