Fiyatının geç açıklanması ve açıklanan fiyatı düşük bulunması nedeniyle uzun süren tartışmalarla olayların çıkmasına neden olan fındık fiyatının ardından şimdi de üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne verdiklerin fındıklarının ödeneklerini ne zaman alabilecekleri konusu ön plana çıkmıştı.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, normalde bayramdan sonra yapılması gereken 50 milyon YTL'lik ödeneğin Ramazan Bayramı nedeniyle 25-26 Eylül'de yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındık ve mısır veren üreticilere bayramdan sonra yapılması gereken toplam 50 milyon YTL ödemenin Ramazan Bayramı nedeniyle 25-26 Eylül tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Eker, yaptığı açıklamada ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık üreticilerine ödemelerin, 1 tonun üzerindeki alımlarda 25 gün içinde bir defada yapıldığını, 2 Eylül'de başlayan alımlar için ilk ödemenin 27 Eylül'de yapılacağını ifade etti.

Üreticileri Ramazan Bayramında zor durumda bırakmamak için böyle bir karar aldıklarını da belirten Eker, Ramazan Bayramı nedeniyle fındık üreticilerine yapılması gereken ödemeleri 1 hafta öne aldıklarını, 25 Eylül itibariyle fındığını önceden teslim eden üreticilerin hesabına 35 milyon YTL aktarılacağını sözlerine ekledi.