Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Ordu Kumrulular Derneğinin bir düğün salonunda düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Gecesi"ne, İstanbul'dan sosyal medya hesabı üzerinden canlı bağlandı.

Bağlantıda, birçok vatandaşın kendilerine fındıkla ilgili sorular sorduklarını hatırlatan Kurtulmuş, fındıkta serbest piyasa koşullarına göre hareket edildiğini söyledi.
Kurtulmuş, fındıkla ilgili şunları kaydetti:

"Fındıkta birtakım spekülasyonlar olduğunu çok ciddi bir şekilde görüyor ve yakinen takip ediyoruz. Referandum ortamını fırsat bilen bazı tekelci fırsatçıların vatandaşımızın fındığının üzerinde oyun oynamasına asla ama asla müsade etmeyeceğiz. Bunu inşallah 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz, gerekirse devlet her türlü destekleme alımlarını da yaparak gerekirse Rekabet Kurumuna da bu meseleyi intikal ettirerek, tekelci bir anlayışı, 'Nasıl olsa başka bir rakibimiz yok' diyerek fındık fiyatlarının öldürülmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini arzu ederim. İnşallah bu konuyu da hemen referandumun arkasından çözeceğiz."

Tekelci mantığın fındık üreticilerini mağdur ettiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik ise önümüzdeki haftadan itibaren TMO bünyesinde fındık alımına başlayacaklarını duyurdu.