Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Düzce'de bulunan birçok kurum ve firma temsilcisine "Proje Yazma eğitimi" verildi. Katılımcılara bir günlük eğitim veren Proje uygulama birimi uzmanı Esra Aras, program sayesinde katılımcıların bölgede proje yazma ve yürütme kapasitelerinin artacağını beklediklerini söyleyerek; "Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, daha sonra verilecek olan desteklerden daha etkin yararlanabilir. Günümüzde birçok insan, yaşamın pek çok alanında toplumun zararına olduğunu düşündükleri sorunları tanımlama ve çözümler üretme görevini üstleniyor. Bu insanlar amaçlarına ulaşmak için fikirler geliştirirler ve bu fikirleri hayata geçirmeye çalışırlar.” Şeklinde konuştu.

“Kimileri bu konularda başarılı olurlar kimileri de karşılaştıkları zorluklar karşısında fikirlerinden vazgeçmek zorunda kalırlar. Mevcut durumun yetersizliği, doğru stratejinin belirlenememesi, gerekli eğitimin alınamaması, kısa vadeli planlar yapılması gibi problemler, verimli fikirlerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Bunun gibi daha birçok nedenden dolayı fikirlerin hayata geçirilmesi adına Proje yazma Eğitimi veriyoruz"

Daha sonraki eğitim programlarına katılmak isteyen firma ve kurum yetkililerinin www.marka.org.tr adresine girerek başvuru formunu doldurmaları istendi.

Haber; R. BAL