FiskobirlikYönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar'ın tüm çabalarına rağmen birliği yeni fındık alım sezonuna hazırlayamadıkları ve bir gelişme olmazsa bu sene fındık alamayacaklarına yönelik açıklamaları birlik üyelerinin yoğun tepkisine neden oldu.

Konu ile ilgili olarak konuşan Fiskobirlik Delegesi Recai Sönmez, açıklamayı sert bir dille eleştirdi. Bayraktar'ın böyle bir açıklama yapma hakkı olmadığını savunan Sönmez, Fiskobirlik'in sahibinin üretici olduğunu, üretici fındığını götürdüğü zaman birliğin “almıyorum” demesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sönmez, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sabahattin Arslantürk'ün fındık fiyatının 1,5 YTL olacağına ilişkin açıklamalarını da eleştirirken, bu tarz açıklamaların üreticinin sırtından geçinenleri çoğaltacağını söyledi.Bu açıklamaların fındık üreticisine “boş yere masraf yapmayın, bırakın fındık dalında çürüsün” demekle eş anlamlı olduğunu iddia eden Sönmez, 1938 yılından bu yana ilk kez böyle bir açıklama yapıldığını belirtti.

Tüm fiskobirlik üyelerinin eziklik içinde olduğunu, gerek doğu gerekse batı bölgelerinde yoğun bir tepki dalgası oluştuğunu söyleyen Sönmez, bir soru üzerine Fiskobirlik'in sonunun gelmeyeceğini, ancak birilerinin koltuğundan olabileceğini dile getirerek cevap verdi.