Fiskobirlik Yönetim kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar'ın 2008 alım sezonuna hazır olmadıklarını açıklaması fındık üreticilerinin ve birlik üyelerinin tepkilerine yol açarken, birliğin varlığını sürdürebilmek için pek çok yol denediği öğrenildi.

Fiskobirlik yönetimine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, birlik rutin masraflarını karşılayabilmek için TMO'nun yağlık olarak ayıracağı fındıktan 30 bin ton kadarını borç alacak. Bin 100 YTL'den alınacak olan bu fındığın yağlık olarak satılması ile birliğin rutin harcamaları karşılanacak. Birlik bu fındığın bedelini altı ay sonra taksitler halinde ödemeye başlayacak.

Birlik Yönetim kurulu, birliğe 30-40 milyon YTL kredi almak için hazine ile görüşmelerini sürdürürken, bu paranın verilmesinin siyasette yaşanan belirsiz ortama bağlı olduğu, belirsizlik olmadan kredi temini konusunda sıkıntı yaşandığı da dile getirildi.

Ayrıca Trabzon da üniversite kampüsü içinde bulunan bir arsanın satışı için üniversite yönetimi ile görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Fiskobirlik Kaynakları,Fiskobirlik ve TMO'nun 2008 alım sezonunda işbirliği yapmasının her iki taraf açısından da kaçınılmaz olduğunu dile getirirken, geçen yıl olduğu gibi bu sene de fiskobirlik'in TMO adına alım yapacağına vurgu yapıyorlar.

Birliğin 2006 yılından toplam 75 Milyon YTL kadar bir borcu kaldığı, bu miktardan Düzce'yi de içine alan Akçakoca bölgesinin payının 3,5 Milyon YTL olduğu da öğrenildi.