Maddi sıkıntılarla boğuşan Fiskobirlik’te 34,5 Milyon’un kavgası başladı. Fiskobirlik Yönetiminin Trabzon’daki arsa ve hizmet binasını 34,5 milyon TL’ye Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne satmasının ardından şimdi herkes bu paranın nerede ve nasıl kullanılacağını tartışmaya başladı. Kimi üyeler satışa tepki gösterirken kimi üyeler ise alacaklarını tahsil etmek için Fiskobirliğin kapısına dayandı. 2006 yılından bu yana ödeme bekleyen Fiskobirlik üyesi Fındık üreticileri artık Yönetimin çözüm üretmesini ve paraların ödenmesini istediklerini dile getirdiler.
Batı bölgesinde 20 Milyon TL civarında alacağı olan Fındık üreticileri 2006 yılından bu yana mağdur olurken Doğu Bölgesi ise yapılan bu satışa tepkili.

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak Fiskobirliğin bitkisel hayatta olduğunu vurgulayarak “ yine sattılar, üretici karamsar, çalışanları kan ağlıyor. Yönetim satmaktan başka bir çare bulamıyor.12 başkan ortak bildiri yayınlayarak “ya kurtarın ya fişini çekin. suçlu kimse görevden alınsın diyerek feryat ediyor. Fiskobirlik’e ait yerleri satmayın, bu çözüm değildir diye sürekli uyardık.” diyerek Fiskobirlik yönetimini eleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fiskobirlik Genel Müdürü Mehmet Sargın ise satıştan elde edilen gelirin, birliğin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı aşmak için çok olumlu bir şekilde kullanılacağını söyledi. Sargın, üreticilerin 5 yıla yakın zamandır ödenmeyen borçları olduğunu hatırlatarak Çalışanlarımız da ciddi manada maddi sıkıntıda. Bu durum paramızı en rantabl ve en ideal şekilde kullanmamızı engellemeyecektir dedi

Haber; Ü. ÇETİN