Fiskobirlik Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden alınacak 50 bin ton fındığı işleyerek değerlendirmeyi beklerken, yağlığa ayrılması yönünde çıkan kararnamenin, birliği zarara sokacağını söyledi. Bayraktar bu şekilde gelir elde edemeyeceklerini, kararname düzeltilmezse, işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK tesislerinde yapılan açıklamada fındık kararnamesinin bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu kararnameye onay verdiğini belirtildi

TMO'dan 50 bin ton fındığı, 2 bin 500'er tonluk dilimler halinde, kilosu 1. 20 liradan alıp entegre tesislerinde işleneceğini belirtildi. İşlenilen fındığı satarak borçları ödemeyi planladıklarını belirten Fiskobirlik yönetimi kararnamenin düzeltilmemesi halinde entegre tesislerinde çalışan işçilerin bir bölümünü işten çıkarmak zorunda kalacaklarına dikkat çekildi.

290 işçilerinin olduğunu ve kararname düzeltilmez ise entegrede çalışan işçilerin 3'te birinin çıkartılacağı duyuruldu. Devlet desteği almadan fabrikayı da çalıştıramayacaklarını belirten Fiskobirlik yönetimi “İçimiz kan ağlayarak bazı arkadaşlarımızın emeğini, umudunu, yarınla ilgili düşüncelerini yok etmiş olacağız.”

Haber; R. BAL