2006 yılından üreticiye olan borçlarını ödemekte güçlük çeken  Fiskobirlik, fındık alımı dışındaki faaliyetlerini tasfiye etmeye çalışıyor.

 Birliğin Düzce, Akçakoca ve Cumayeri'nde bulunan üç gayrimenkul bugün ihale ile satışa çıkarılıyor. İhale Fiskobirlik Genel Müdürlük binasında yapılacak. İhale edilecekler arasında ilimizde bulunan 2 katlı hizmet binası, alış veriş merkezi ve arsa da bulunuyor.

 Ayrıca Akçakoca ilçemizde merkez cami altında hizmet veren satış mağazası ve bir dükkan ile Cumayeri’nde 1.816 metre kare tarla satışa sunulacak. İlimizde faaliyet gösteren iki katlı satış mağazası ile arsa için 13 milyon 500 bin YTL isteneceği öğrenilirken, Akçakoca’daki mağaza ve bir adet dükkana 2 milyon 739 bin 500 YTL, Cumayeri’ndeki tarlaya da 70 bin YTL talep edilecek. Her gayrimenkul için teklif edilecek tutarın en az yüzde 3’ü nakit teminat olarak alınacak.

 Bilindiği gibi Fiskobirlik’in gayri menkulleri ve Fiskomar’ların satışları, uzun zamandır gündemdeydi. Yaşar Pamuk yönetiminin piyasa fiyatının altında teklifler nedeniyle askıya aldığı satışlar, Aralık ayı başında yapılan kongre ile yönetimin değişmesinin ardından yeniden gündeme gelmişti.

 AKP Düzce Milletvekili, Dışişleri Eski Bakanı Yaşar Yakış, Fiskobirlik’in 2006 yılından üreticiye olan borçları ile ilgili olarak, öncelikle Fiskobirlik’in asıl uğraş alanı dışındaki faaliyetlerini tasfiye etmesi gerektiğini, bu sürecin ardından yeniden desteğe ihtiyaç duyulursa destek verilmesinin söz konusu olacağını ifade etmişti.