Fındık Üretim ve Hasat takvimi, bu sene fiyat açıklama ve alım takvimi ile çakışmadı. TMO'nun takvimi ile üreticinin takvimi arasında bir aya yakın bir fark var.

Geçen Sene 11 Temmuz Tarihinde açıklanan fındık fiyatları Ağustos ayının son günlerinde hala açıklanmadı. Geciken sadece fındık fiyatı da değil. 2007 sezonunda 14 Ağustos tarihinde üreticilere randevu verilmeye başlanmıştı. TMO Fiyatın açıklanmaması nedeniyle henüz randevu vermezken, ofisin internetteki randevu adresi hala çalışmıyor.

Bir önceki sezonda Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımına 21 Ağustos tarihinde, yani bir haftayı aşkın bir süre önce başlamıştı. Geciken açıklama Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın ifade ettiği gibi bugün yapılsa dahi, yaklaşan ramazan ayı ve eğitim öğretim yılının yaklaşması nedeniyle üreticiler ekonomik açıdan oldukça sıkıntılı bir sonbahar geçirecek.

Bilindiği gibi Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüştüğünü, açıklamanın bir iki güne kadar yapılmasını beklediğini dile getirmişti. Erbay'ın sözünü ettiği süre bugün dolarken, üreticiler bir kez daha yapılacak açıklama için tedirgin bir bekleyiş içine girdi.