Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğünden Sakarya İl Müdürlüğü görevine atanan Nurten Canbasoğlu'nu ziyaret eden Şemsi Bayraktar, geçen yıllara göre düşük seyreden fiyatların yükselişe geçeceğini anlattı. Fındıkta ''alan bazlı'' desteklemelerin bu yıl da devam edeceğini ifade eden Bayraktar, ''En az 150 lira olarak alan bazlı destek devam edecek. Bu, üreticilerimiz için fevkalade önemli bir gelişme'' dedi.
Bayraktar, fındık sektöründe Fiskobirlik gibi fiyat istikrarı açısından düzenleyici bir kuruma ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, bu yönde çalışacaklarını ifade etti. Fındık fiyatlarının rekolteye bağlı düştüğüne işaret eden Bayraktar, alan bazlı desteklemelerin bu dönemde daha çok önem kazandığını bildirdi. Karadeniz'de en önemli ekonomik unsurun fındık olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: ''Özellikle Karadeniz'de fındık para etmezse ekonomi çöker, bu kadar basit. Fındık para ediyorsa ekonomi de canlanır çünkü fındığın dışında başka bir ekonomik alternatif olmadığı gibi özellikle Doğu Karadeniz'de tarım dışı istihdamı da yaratmak mümkün olmadı. Sanayi sektörü henüz gelişmedi. Dolayısıyla bu bölgelerimizde en önemli ekonomik faaliyet fındıktır.''
''Bu sene fındık fiyatları dünya piyasalarında yükselecek'' diyen Bayraktar, ''İtalya gibi bazı ülkeler kuraklıktan etkilendi. Onların fındık rekolteleri yeterli değil. Dolayısıyla fındık para edecek. Üreticilerimize fındığın para edeceğini söylüyoruz. Üreticimiz, fındığını pazara indirirken çok dikkatli olmalı, emanete bırakmamalı fındığını çünkü fiyatlar yükselecek'' ifadelerini kullandı.