Rusya'ya satılmayan domates iç pazarda fiyat rekorları kırıyor. Domatesin Nisan ayında yüzde 61'lik fiyat artışı ile zam şampiyonu olması vatandaşın ve pazarcının gündeminde…

Türkiye’nin en çok domates sattığı ülkelerden biri olan Rusya Türk domatesini almıyor. Hal böyle olunca beklenti domatesin iç pazara sürülmesi ve domates fiyatlarının düşmesi… Fakat durum böyle olmadı. Domatesteki belirsizlik Düzce’deki Pazar tezgahlarındaki fiyatlara da yansıdı. Aziziye Mahallesindeki pazaryerinde türüne göre 3,5 liradan satılan domates fiyatı 5 liraya, 5 lira olan ise 7 liraya kimi esnafta ise 9 liraya kadar yükseldi.

Domatesin durumunun farkında olan pazarcı esnafı ise Rusya ile yapılan temasların olumlu sonuçlanmasının ardından domates fiyatların aşağıya düşeceğine inanıyor.
Pazarcı esnafı arasında fiyatıyla zam şampiyonluğu unvanını elinde bulunduran domatese yönelik vatandaşın tavrını “vatandaşın tavrı nasıl olabilir? 2 kilo alan 1 kilo alıyor. Domates diğer çeşitleri etkiliyor” ifadeleriyle açıklayan da var. Vatandaşın “düğünde bunu takı olarak taksak nasıl olur?” diyerek dile getirdiği serzenişini söyleyen de var.

Domatesi tüketen vatandaşlar arasında şartlara göre fiyatı normal olarak değerlendirenler olduğu gibi yüksek bulduğunu ifade edenler de oldu. Domates fiyatlarındaki artışla ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci ise “Bir hafta 10 gün içinde fiyatlar aşağı doğru gidecek. Hafta sonundan itibaren bu sonucu görürüz” dedi.