Bölge çiftçilerin can simidi olarak tanınan fındıkta yükseliş fındık üreticisini umutlandırırken bazı kesimlerin son günlerde artan yağışları bahane ederek "üreticiler fındığı kurutamıyor fındıkta satılamıyor" söylemiyle yaymaları yeni bir spekülasyon malzemesi olarak algılanırken fındığın yükselişi bürüyor.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, bu tür dedi-koduların "bilinçli yapıldığını" kaydederek fındık üreticisinin dik duruşunu sürdürmesini istedi.

Düzce Ticaret Borsası'nda 23.10. 2015 tarihi itibarı ile Yüzde 50 Randıman Kabuklu Fındık brüt 12.00 TL, Net: 11.75 TL'den işlem görürken bazı kesimlerin " fındık ihracatçısı fındık almaya ara verdi" şeklinde yayılan söylemlerin tamamen dedi-kodu amaçlı ve fındığın fiyatını kırmaya yönelik bir çabanın bir uzantısı olduğunu hatırlatan UFK Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran:"Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın fındık 15 TL'yi bulacak çiftçimiz rahat olsun kendine güvensin ve bundan  da emin olsun" dedi.

Fındıklı ürünlerin en fazla tüketildiği dönemde fındık fiyatıyla ilgili çıkartılan dedikoduların fındığın yükselişini önlemeye yönelik olduğunu belirten Şahin:"Fındığın fiyatıyla oynayanlar fındığın 20 TL'ye çıkmasından korktukları için böyle dedikodular üretiyorlar" dedi.   

Haber:E.TAYHAN