Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir yıl boyunca özenle bakılan kurbanlıklar, satışa sunulmak üzere hayvan pazarlarına indi. Düzce genelinde kurbanlık hayvanların fiyatı 3 bin TL'den başlarken, 10 bin TL'ye kadar çıkıyor.
Düzce'de Taşköprü Köyü Yolu üzeri Küçük Melen Çayı kenarında bulunan Düzce Belediyesi'ne ait Hayvan Pazarı'na getirilen kurbanlıklar, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle görücüye çıktı. Pazarda en iyi kurbanı en makul fiyata alabilmek için sıkı pazarlıklar yapılmaya başlandı. Büyükbaş kurbanlıkların gözde olduğu pazar yerinde satışların fazla olmaması hayvan sahiplerini zorda bırakıyor.
Kurban Bayramı'na yaklaşılırken, kurbanlık satın almak isteyenlerin, kurban fiyatlarının daha da artmasından endişe ettikleri için pazar yerlerine gelerek sadece fiyat araştırması yapıyorlar.  Yapılan sıkı pazarlıklara rağmen birçok müşteri pazardan eli boş dönüyor.
İl Genelinde de kurban hareketliliği iyice hızlanmaya başlandı. Büyük baş hayvanları 3 bin TL’den başladığı piyasada küçükbaş kurbanlıklar ise 400 TL ile bin TL arasında değişiyor. Hayvanın kilosu arttıkça fiyatta yukarıya çıkıyor.

Haber; R. BAL