Fındık fiyatlarında son dönemde yaşanan fiyat düşüşleri üreticiyi tedirgin bir bekleyiş içerisine sokarken, yeni sezonda ticaret borsalarında işlem gören fındık miktarı da belli oldu. Ağustos - Ekim döneminde borsalarda 250 bin ton fındık işlem gördü. İşlem gören bu fındık miktarına bakıldığında daha fındığın yarıdan fazlasının pazara inmediği ve fiyat düşüşünün amacının bu fındığı ucuza almak olduğu yorumları yapılıyor.

Karadenizlinin en önemli geçim kaynağı olan ve yeşil altın olarak nitelendirilen fındık fiyatlarında son dönemde yaşanan fiyat düşüşleri üreticiyi tedirgin bir bekleyiş içerisine sokarken, yeni sezonda ticaret borsalarında işlem gören fındık miktarı da belli oldu.

Ordu ticaret Borsası verilerine göre Ağustos-Ekim döneminde ticaret borsalarında 250 bin 718 ton 881 kilo fındık işlem gördü.  Buna göre en fazla fındığın işlem görüldüğü borsa Ordu Ticaret Borsası oldu. Ordu Ticaret Borsası’nı Düzce Ticaret Borsası takip etti. Düzce’de 43 bin 69 ton 700 kilo fındık işlem gördü. Ağustos-Ekim döneminde ticaret borsalarında işlem gören toplam 250 bin 718 ton 881 kilo fındığa bakıldığında bu yıl tahminen ortalama beklenen 550-600 bin ton rekoltenin daha yarısından fazlasının üreticinin yada manavın elinde olduğu anlaşılıyor. Son günlerde yaşanan şok fiyat düşüşlerinin de üreticinin elinde bulunan bu fındığı oluşturulacak panikle elinden alma çabası olduğu düşüncelerini güçlü kılıyor. (kaynak: akçakocatv)