Vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan Yağ fiyatlarındaki artışın nedenlerini araştırmak için TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonun kuruluşu ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur’un başkanlığında kurulan  15 kişilik komisyon, zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretimi ve ticaretinde yaşanan sorunları araştıracak.

Bilindiği gibi Kaynaşlı’nın Üçköprü köyünde vatandaşların sorusu üzerine Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu konuyu küresel ısınmaya bağlamış, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın da kuraklığın öngörülemez olmadığını, geçtiğimiz yılın başında konu ile ilgili uyarılar yaptıklarını, ancak vaktinde dikkate alınmadığını söylemişti.

Araştırma komisyonunun yaşanan sıkıntılara çare olmasının güç olduğu, öngörülebilir sıkıntıların sorunlar ortaya çıkmadan araştırılması gerektiği değerlendirmeleri yapılırken, tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların sonuçları yaşanmaya başladıktan  sonra yapılacak araştırmanın bilgi edinmekten başka bir işe yaramasının güç olduğu, bu komisyonun kurulması için geç kalındığı ifade ediliyor.