Hayvancılıkla uğraşan vatandaşları geçmişte büyük zarar uğratan hayvan hastalıklarına karşı Düzce'de aşılama ile erken önlem alınıyor. Temmuz ayı faaliyeleri kapsamında hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Düzce İl Tarım Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 7 ayında Düzce genelinde Aşılama Kampanyası dâhilinde 18 köyde 4 bin 157 büyükbaş hayvana şap aşısı, 13 köyde 295 buzağıya Brusella aşısı yapıldığını açıkladı. Hastalıklara karşı hayvanlar koruma çalışmaları aşılama ile de sınırlı kalmadı. Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapıldığı bildirilen açıklamada, herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığı kaydedildi ve buna bağlı olarak hayvan pazarındaki nakil işlemlerinin sorunsuz gerçekleştiği bildirildi.

1 ayda 42 kişi ısırıldı

Öte yandan aylık faaliyet raporlarına her ay olduğu gibi geride kalan temmuz ayında da ısırık vakaları yansıdı. Düzce'de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 42 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındığını belirten İl Tarım, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediğini ifade etti.

784 ton tavuk ayağı ihracatı gerçekleşti

Hayvanların tanımlanması, kesim ve ihracat rakamlarına bakıldığında ise Temmuz ayında 0-3 ay arası 268 büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldı. Düzce'den diğer illere Veteriner Sağlık Raporu ile 40 büyükbaş, 102 küçükbaş, 1 milyon 385 bin adet kanatlı sevki yapılırken, yurt dışına 784 ton tavuk ayağı ihracatı gerçekleşti. Ayrıca mevcut 3 kesimhanede kesimi gerçekleştirilen 512 adet büyükbaş hayvanın kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapılarak 118 ton kg sağlıklı etin tüketime sunulması sağlandı.


Haber; C.ÜSTÜNER