Bütçenin, 4 Merkezi Yönetimi Bütçesi'nin 4. 1 milyar TL açık verdiği 2011 yılının ilk çeyreğinde 70 ilin bütçesi açık verdi. Büteçesi açık veren iller arasında Düzce'de bulunuyor. Işsizlik, yaşanabilir iller sıralamasındaki yerimiz, suç oranlarının en çok olduğu iller sıralamasında 8. sırada olmamız, eğitimde başarı sıramızın sonlarda olmasından sonra Düzce, bir de bütçede açık verdi.

Maliye Bakanlığından verilerden yapılan hesaplamalara göre Türkiye Genelinde 70 il bütçede açık vermiş. Bu açık veren iller arasında Düzce'de var.

Bütçe açığı sıralamasında 463. 5 milyon TL ile Diyarbakır ilk sırada yer alırken, en çok bütçe fazlasını ise 24. 2 milyar TL ile İstanbul verdi.

Maliye Bakanlığı'nın her 100 TL'lik bütçe gelirinden 42, 9 TL'sini tahsil ettiği yılın ilk çeyreğinde, Kocaeli yüzde 66. 3 tahsilat oranıyla ilk sırada yer aldı.

11 ilin gelirinin giderini karşıladığı hesaplamalarda Düzce'nin aralarında bulunduğu 70 il yaptığı harcamaları karşılayamadı.

Komşu illere bakıldığında Zonguldak ve Kocaeli'nin gelirlerinin giderlerinden fazla olduğu gözlenirken Marka çatısı altında birleşen diğer dört ilin bütçesinin açık vermesi dikkat çekti.

Haber, R. BAL

Â