Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Düzce Şubesi genel kurulunu yaptı. Derneğin genel başkanı Satılmış Çalışkan’ında katıldığı genel kurul yoğun ilgiyle karşılaştı. Ancak dernek üyelerinin genel kurula ilgisinin altında TOKİ kanalıyla yapılacak toplu konutlar vardı. Yapılması planlanan toplu konutlarla ilgili bilgi almak isteyen dernek üyeleri, genel kurulun yapılacağı salonda adeta izdiham yaşandı.

Hınca hınç dolan genel kurul salonunu dernek üyelerini alamayınca, bazı üyeler dışarda kaldı.  Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, dernek üyelerinin merakla beklediği TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çalışkan, “Seçim döneminde parti beyannamelerinde başbakanın vaadi vardı. Dinledik. ‘240 ay vaadiyle konut vereceğiz.’ Dendi.   Bizlerden de gidip başvuru yapanlar oldu. Bu yüzden bizde  dernek olarak  kayıt altına alalım dedik. TOKİ ile görüşerek kayıt altına almaya başladık. İhtiyaç listemizi verdik. Düzce Valiliği 100 dönümlük arsa tahsis etmiş ve TOKİ Başkanına vermiş. Biz bunun takipçisiyiz.  Bunlar yapılacak.  Yapılması bizim uhdemizde değil, başbakanlığın. Sizlerde gördüğünüz yerde siyasetçileri sıkıştıracaksınız.” dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak konutlardan alınacak peşinatın kaldırılması için çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi. Çalışkan,  emekliler olarak ortak taleplerini de aktardı.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Düzce Şubesi üyeleri konuşmaların ardından oylarını kullandı. Mevcut Başkan Feridun Alganoğlu yeniden başkan seçildi.

Haber;S.KAŞKIR