24 Haziran seçimlerinin ardından hemen gündeme gelen yerel seçimler için partiler, Kurban Bayramı’nın bitmesini bekliyor. Bayram sonrası partilerin seçim çalışmalarına başlaması beklenirken AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Onlar da buna artık son derece riayet edecekler"
Özhaseki, şu ifadelere yer verdi:

''Biz kendi teşkilatımızın ve diğer partilerin durumunu takip ederek kendi içinde bunu zaten sürekli olarak raporlayıp sonra da neler yapabileceğimizi hedef koyarak yapan bir partiyiz. Son kongredeki yenileşmeden sonra yeni bir dinamizmle, aşkla ve şevkle yerel seçimlere hazırlanacağız. Biz biliyoruz ki yerel seçimlerin Türkiye'de çok değişik evreleri vardır. Bir dönem özellikle benim de içinde bulunduğum 1994 yılına gelene kadar bu ülkede çok ideolojik belediyecilik anlayışı vardı. Sonrasında hizmet belediyeciliği başladı. Marka şehirler arka arkasına geldi. Bu yeni dönemde Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi artık bütün hizmetleri yapabiliriz ama bu arada 'İnsanların gönlünü de yapacağız, onların da memnuniyetini alacağız' diyerek gönül belediyeciliği seferberliği başlattık. Birçok arkadaşımız bunu, aslında gönül belediyeciliğini yapıyor. Bazen iş yoğunluğundan bunu ihmal eden arkadaşlarımız da vardı. Onlar da buna artık son derece riayet edecekler."

“Bunun olumlu sonuçlarını görüyorum”
21 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi de bulunan Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehirciliğin ve belediyeciliğin ilk sırasında partilerinin olduğunu söyledi. Özhaseki, şunları kaydetti:


"Tabii ki Türkiye'de şehirciliğin ve belediyeciliğin bir numarası AK Parti. Bunu herkes biliyor. Biz kendimizi ve kadrolarımızı yenileyerek inşallah seçimlere hazırlanacağız. AK Parti'nin yönetim anlayışı diğerlerinden biraz farklı. Ben biliyorum ki ana muhalefette birçok sıkıntılı arkadaş var. Kendi içlerinde oturduğumuz zaman bizlere bile ifade ediyorlar, 'Şu belediye var ya yaktı canımızı' diyorlar ama hiçbir işlem yapmıyorlar. Dışarıdan sorulduğunda da 'Bizim adam süper' diyorlar. Böyle bir şey yok. Benim eskiden genel başkan yardımcılığım zamanında biz bazılarını partiden attık, 'Biz partimizde sizi istemiyoruz' dedik. Bu kadar basit. MYK kararıyla dışarıya attık. Sonrasında bazı belediye başkanlarımızın görevlerine son verildi. Yani millet illaki 5 sene diye beklemek zorunda değil. Parti yakından takip ediyor. Bunun ben olumlu sonuçlarını görüyorum. Bunun gerek Güneydoğu'da gerekse başka yerlerde yaptırdığımız çalışmalar neticesinde, ortaya koyduğumuz bu tavrı, milletin desteklediğini de biliyorum'."

Haber: M. AYDIN