Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Fatih Acar, Genel Sağlık Sigortası kapsamında, herkesin eşit statüde olduğu bir yapının, 1 Ekimden sonra hayata geçirileceğini belirtti. Acar, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen, ''Yeni Sosyal Güvenlik Uygulamaları'' konulu seminerde yaptığı konuşmada, SGK'nın, kapsadığı nüfus ve 91 milyar YTL'lik bütçesi ile Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun kimi hükümlerinin yürürlüğe girmesiyle 1 Ekimden sonra Bağ-Kur'lulara sunulan hizmetlerde önemli açılımlara gideceklerini belirten Acar, bu kesimdekilerin ödedikleri prim oranının yüzde 40'tan yüzde 33'e çekileceğini, geçici iş göremezlik ödeneği imkanı sağlanacağını, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gerekli olan prim ödeme şartının 30 güne indirileceğini, cenaze yardımı ve evlenme ödeneği gibi imkanlardan yararlanma olanağı sağlanacağını kaydetti.

Acar, 1 Ekimin kendileri açısından çok önemli bir tarih olduğunu ve yaklaşık 2,5 aydır yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.