Altı yıldır faaliyette olmayan ve üyelerden alacaklarını takip konusunda diğer ilçelere göre daha sorunlu olan Gümüşova Kredi Kefalet Kooperatifi yeniden hizmet vermeye başladı. Gümüşova Kredi Kefalet Kooperatifi, alacaklarını takip konusunda yıl sonuna kadar Merkez Birliğin taleplerini karşılayamazsa yeniden kapatılacak.

Bu açıdan Gümüşova Kooperatifi’nin yılsonuna kadar 158 olan sorunlu kredi sayısını 150’ye düşürmesi gerekiyor. Daha sonra da kabul edilebilir normlara düşene kadar kademe kademe hedefler konulacak ve bu hedeflere ulaşamayan kooperatifler kapatılacak.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapana Düzce Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Gümüşova şubesinin açılması ile Düzce Bolu Bölge birliği sınırları içinde kapalı kooperatif kalmadığını belirterek, Düzce kooperatiflerinin yöneticilerinin Bölge birliği’nde önemli görevler üstlendiklerini söyledi. Taşlı sadece Düzce Merkez’e değil, ilçe kooperatiflerinede yön gösterdiklerini dile getirdi.

Basın toplantısına katılan Gümüşova Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Hikmet Ceylan ise, birliğinin altı yıldır kapalı olduğunu, bu fırsatı titizlikle çalışarak değerlendireceklerini ifade etti.