Bahar ayının kendini hissettirmesi ve düğün sezonunun açılması ardından, beyaz eşya ve mobilyaların yeni sezon ürünleri mağazalardaki yerlerini aldı.

Çeşitli modelleriyle, farklı zevklere hitap eden ürünler, evlenecek olan çiftleri ve evini yenilemek isteyenleri bekliyor.

Sıfırdan bir ev döşemek için ne kadar bütçe ayırmak gerektiğini açıklayan mağaza yöneticileri, en çok tercih edilen ürünleri ve popüler modelleri de Öncü Haber’e değerlendirdi.



 “Ortalama olarak 15 ve 20 bin lira arasında”

Müşterilerin talepleri ve alışveriş alışkanlıkları hakkında konuşan Ceylan, fiyat aralığı hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Müşteri için yemek odası, oturma odası, yatak odası gibi eşyaların hepsini bir yerden almak istiyor. Böylesi onlar için de daha avantajlı oluyor. Düğün paketi dediğimiz sistem ortalama olarak 15 ve 20 bin lira arasında. İstekleri farklı olan kesimler var. Bu doğrultuda da fiyatlar değişebiliyor.”



“Farklı konseptlere de geçiş başladı”

 En çok tercih edilen modellere de değinen Ceylan sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye’de 5-6 yıldır chester model dediğimiz ürünler tercih ediliyor. Bu modellerin, KDV indirimi ile normal fiyatı 9 bin 950 TL. İndirimli fiyatı ile 8 bin 950 TL. Şimdi farklı konseptlere de geçiş başladı. Bunları da fuarlarda görüyoruz. Her yıl farklı modeller çıkıyor ama chester model 5-6 yıldır sabit ve var.



“8 bin ve 12 bin lira arasında ürünlerimiz değişiyor”

ÖTV indirimlerinin önemli bir avantaj olduğunu belirten beyaz eşya mağazası yöneticisi Ersin Mutlu, ev düzmek için gerekli olan tutar hakkında bilgi verdi:

“Bir ev için 8 bin ve 12 bin lira arasında ürünlerimiz değişiyor. Bu iki tutar arasında da bir ev kurmak mümkün, biraz daha abartalım dersek 15 bin TL’ye kadar çıkmak mümkün. Ancak 8 bin liraya bu ihtiyaç karşılanabiliyor. Şu an ÖTV indirimimiz devam ediyor. Bunun avantajları var. Bunları da kullandığımızdan bu fiyatlar elde edilebiliyor.”



“Ürün sayısı arttıkça taksit sayısını arttırabiliyoruz”

Firmalar dışında esnaflarında gerekli kolaylığı sağladığını belirten Mutlu şu şekilde konuştu:

“Şu an paketlerimiz var. Ama biz tek alım yapan veya çift alım yapan her arkadaşımıza yardımcı oluyoruz. Bütün ürünlerimizde kampanyalarımız var. Evin tamamını aldıklarında daha farklı kampanyalarımız var. Ürün sayısı arttıkça taksit sayısını arttırabiliyoruz. Firmalar haricinde bizler de müşterilerimize yardımcı oluyoruz.”



“Bir an önce eşyalarını almalılar”

Vatandaşların erken davranması gerektiğini dile getiren Mutlu şu ifadelerde bulundu:

“ÖTV 6’ıncı ayda bitiyor ama bazı modellerimizde eksiklik oluyor. Şu an istediği modeli istediği şekilde alabilirler. Erken talepler var. 7’inci veya 8’inci ayda beyaz eşya almak isteyenler olabilir. Şimdiden kampanyalara katılabilir ve ürünlerini alabilir. Avantajları sunuyoruz. 2-3 ay sonra ödeyebilecekleri kampanyalar var. Bunlardan da faydalanabilirler. ÖTV indiriminden faydalanıp, bir an önce eşyalarını almalılar.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU