Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Tekstil AR-GE Merkezi’nin açılışına katıldı. Ziyareti ile ilgili resmi twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Bakan Özlü, yeni bir destek mekanizmasının müjdesini verdi.

AR-GE ile ilgili yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı paylaşımda "Bu ay içinde yeni bir destek mekanizmasını, rekabet öncesi işbirliği, proje destek programını hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında bütçesi için, bütçe sınırı olmayacak. En az biri işletme olmak üzere, iki veya daha fazla kuruluş tarafından ortaklık içinde yapılacak projeler desteklerden faydalanabilecek. Projelerle ilgili AR-GE ve tasarım harcamalarının yarısını hibe desteği vereceğiz. Harcamanın kolay yapılması içinde bütçenin yüzde 20'sini ön ödeme olarak gerçekleştireceğiz. Proje ortakları bu desteklerin yanı sıra ar-ge kanunu kapsamındaki diğer vergi indirimlerinden ve istisnalardan da yararlanabilecekler. Projenin ülkemizin AR-GE ve yenilik ekosistemine ciddi katkılar vereceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AR-GE merkezinin açılışındaki konuşmasında, ülkelerin ürettikleri malların aynı kaliteye sahip olmasında rağmen marka ve tasarım farkı nedeniyle satış hacminin değiştiğini ifade eden Bakan Özlü, Tasarım harcamalarına getirilecek hibe desteği ile bu farkın aradan kalacağını ifade etti. Tekstil ve hazır giyim sektörünün ülkemiz için önemini vurgulayan Özlü, ihracatımızın 5’te birinin bu sektörden oluştuğunu ifade etti.