Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı mazot, gübre ve toprak analizi desteği kapsamında dün ödemelere başlandı. Toplamda 2 milyon 134 bin işletmeye 1 milyar 524 milyon TL ödeme gerçekleştirilecek.
Dün ödenmeye başlanan analiz destekleri 19 Şubat tarihine kadar tamamlanacak.Böylece Bakanlık bu ödemeyle birlikte 2014 yılında toplam 1 milyar 950 milyon lira ödemeyi yapmış olacak.

İşletme sahiplerine yapılacak analiz ödemelerinde yoğunluk sebebiyle mağdur olunmaması için 81 ilde Ziraat Bankası şubeleri hafta sonu açık tutulacak. Tc/Vergi kimlik numaralarının son rakamlarına göre 19 Şubat tarihine kadar ödemeler devam edecek.

Düzce İl genelinde ise toplam 25 bin 812 çiftçi ye 5 Milyon 238 bin 305 TL ödenecek.
Merkez ilçe takvimine göre TC.Kimlik Numarasının sonu 1,8,2 ve 7 ile bitenler bugün ödemelerini alabilmek için Ziraat Bankası Düzce Nusrettin Mahallesi şubesinde sıraya girdi.Şubeden bugün 350 üreticiye ödeme yapıldığı öğrenildi.
Yarın da açık tutulacak şubede TC. Kimlik numarasının sonu 0,9,1,8,2, ve 7 ile bitenler ödemelerini almaya devam edebilecek.

Gıda,Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı mazot ,gübre ve toprak analiz desteği alacak işletmecilerin Tc kimlik numaralarının son rakamı 3 ve 6 ile bitenler Salı, 4 ve 5 ile bitenler ise Çarşamba gününden itibaren ödemelerini alacaklar.

Haber;P.Yıldırım