DİSK’e bağlı Nakliye İş Düzce temsilciliği ve PTT Düzce İşçi Meclisi üyeleri, taşeron sitemi protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Sendika Üyeleri, Sancaklar Mahallesi’ndeki PTT Baş Müdürlüğü’nden Düzce Merkez postanesine sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüş esnasında “PTT işçisi köle değildir”,  “taşeron sisteme, hukuk dışı ayrımcılığa son” yazılı pankartlar taşındı. Grup ardından merkez postanesi önünde basın açıklaması yaptı. Nakliye iş Düzce Temsilcisi Murat Kabak, taşeronlaşmanın günden güne büyüyen sorunları beraberinde getirdiğini belirtti.

Kabak, “ Maaşların zamanında yatırılmaması, iş güvencesinin olmaması, baskı ve tehdit altında çalışma görevlendirilen alanlardan başka alanda çalışma, iş güvenliği ve saymayacağımız pek çok sorun taşeron çalışma sisteminin olumsuz getirileridir.  Bunlar yetmezmiş gibi hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında hileli bir biçimde asıl işler de taşerona devredilmekte açıkça yasalar çiğnenmekte.” dedi.
Kabak, idarenin muvazaa kararlarını uygulamayarak yasaları çiğnediğini ve PTT’nin devleti dolandıran şirketlere ihaleleri vererek devleti zarara uğrattığını iddia etti.

PTT çalışanlarının ulaşımda yaşadıkları sorunlara değinen Kabak, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi eleştirdi. Kabak, “Düzce Belediyesi hukuka aykırı biçimde paso hakkımızı gasp etmiştir. PTT’de durumu yargıya taşımıştır. Yargı ücreti sonuçlanıncaya kadar kadrolu personeline yol ücreti yardımında bulunmuştur. Bu yardımın sosyal hak olduğunu biz taşeron işçilere de verilmesi gerektiğini beyan ettik. Bunun üzerine yaptığımız yazılı başvuruya kurumun verdiği cevapta, sizler firma personelisiniz firmanın servis koyma yükümlülüğü var ve yerine getirmiyorlar şeklinde bir cevap ile karşı karşıya kaldık. Soruyoruz, bu firmaları denetleme ile kim yükümlüdür?” dedi.
Kabak, devletin sorunlarla ilgilenmek için kurduğu birimlerin net bir adım atmadığını taşeron çalışma sisteminin bütünlük içerisinde bitirileceğini kaydetti.

Haber;.SKAŞKIR