Batı Karadeniz’in en önemli balıkçı limanına sahip Düzce’nin Akçakoca ilçesinde balıkçıların yüzü hamsi bolluğuyla gülmeye başladı. Karadeniz’de ava çıkan balıkçılar, limana tonlarca hamsiyle dönüyor.

Alıcı da memnun balıkçı da…
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada, hamsi bolluğunun balıkçıları memnun ettiğini belirterek, “Gırgır teknesiyle denize açılan balıkçılar, hamsi avcılığından memnun. Bölgemizde hamsi, tezgahlarda uygun fiyatlardan satılıyor. Hamsinin bir kısmı yem fabrikalarına gidiyor. Bir kısmı da şoklama yapılıp donduruluyor. Piyasaya da sunuluyor. Gayet uygun fiyatlardan alıcı bulunabiliyor.” diye konuştu.

Bu yıl palamut beklentileri karşılamadı
Palamut sezonunda sona gelindiğini ancak bu yıl palamudun beklentileri karşılamadığını söyleyen Karakaş  şu ifadelerde bulundu:

“Palamudun bundan sonra avlanması tesadüf. Çinekop, lüfer durumu iyi. Çıkmaya da başladı. Fiyatları biraz yüksek ama avlandıkça düşecektir. İstavrit, mezgit var. Fiyatları gayet uygun. Karadeniz’de artık sardalya balığı çıkmaya başladı. Birkaç senedir az az avlanıyordu. Şimdilerde biraz fazla avlanıyor.”



Son olarak tezgahlarda hamsi, istavrit ve tirsi 7 TL’den, çinekop 30 TL, barbun 15-20 TL, kalkan 70-100 TL, lüfer ise tanesi 25 TL’den satılıyor.

Haber: Ö. YILMAZ