Düzce Balık Pazarında hamsiyi bulmak adeta imkansız hale geldi. Balıkçı tezgahlarından Akçakoca sahillerinden çıkan hiç bir ürün bulunmuyor.
"Satışlar yok denecek kadar az" diyen balıkçılar "Bu yıl sezon hayal kırıklığı içinde geçiyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Örneğin tezgahlarda Akçakoca denizlerinden çıkmış hiç bir ürün yok. Nedeni deniz fırtınalı ve balıkçılar denize açılamıyorlar. Ayrıca bölgemize hamsi ve diğer deniz ürünlerini getiren firmalar Gürcistan karasularına girip, yasak bölgede avlandığı için yüklü miktarda para cezası ödemek zorunda kaldığından onlarda denize açılmıyorlar. Doğal olarak tezgahlarımız boş kalıyor" dediler.
Diğer yandan Balık Pazarındaki deniz ürünlerinin yanı sıra birde havuzlarda yetiştirilen canlı alabalık satıcıları var. Tanesi 2 TL satılan canlı alabalıklarada rağbet eden yok.
Eskiden Düzce'nin dört bir yanında bulunan onlarca balık çiftliklerinde üretilen ve fiyatının ucuz olması nedeniyle vatandaşlarında büyük rağbet gösterdiği alabalıkların artık il dışından geldiği ve pek rağbet görmediği öğrenildi.
Canlı alabalıklar tanesi 2-TL alıcı beklerken Balık Pazarında ise sarı balık bolluğu var. Tüm tezgahlar sarı balıklarla dolu. Sarı balığın fiyatı 2.5 TL,
Sardalya 2.5 TL, Somon tane 2 TL, buzhane palamutunun ise 3 tanesi 5 TL, istavrit ve barbunun kilosu 7 TL'den satılıyor.