Fındık fiyatları üreticilerin yanı sıra siyasilerin de gündeminde en önemli madde olmayı sürdürüyor. Düzce'nin kaderine yön veren siyasilerin de kimisinin az kimisinin çok olmakla birlikte fındık tarlaları var. Peki siyasiler bu sene ne kadar fındık satacak?

Her birinin fındık tarlaları olsa da milletvekilleri fındık üretimi açısından zengin sayılmıyor. Yaşar Yakış, kendisinin fındık topladığı dönemlerde iki ton fındık aldıklarını, şimdi aynı tarlayı yarıcıya verdiklerini dile getiriyor. Yarıcının kendilerine beş yüz kilo fındık verdiğini söyleyen Yakış, bu fındığı dört kardeş bölüştüklerini ifade ediyor.

Celal Erbay, geçen sene Kaynaşlı'daki fındık tarlasından bir ton fındık alınca bu işin uğraşmaya değer olduğuna karar verdi. Ancak bu sene Erbay'ın sadece Üç yüz kilo fındığı çıkıyor. Bir ton fındığın parasının maliyetini kurtarmadığını söyleyen Erbay, bu sene zararını katlayacak gibi görünüyor.

Yine de Metin Kaşıkoğlu, en fukara milletvekili... Kaşıkoğlu'nun ailesinin fındık tarlasından 4 yüz kilo fındık çıkıyor ama tarla vekilin değil de babasının olunca ancak evde yemek için bir miktar fındık alabiliyor. Kısacası Kaşıkoğlu fındık satamıyor.

Belediye Başkanları Fındık konusunda daha zengin gözüküyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bu sene 4, 5 ton fındık satmayı umut ediyor. Üstelik Mehmet Keleş'in tarlasının ortağı yok. Yani Başkan bu fındığın parasının tamamını kendisi tüketebilecek.

Fındık açısından en zengin olan siyasi muhtemelen Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'dur. Geçtiğimiz senelerde 10 tona yakın fındık satan Çiloğlu, bu sene fındığın sıcaktan yanması nedeniyle sadece altı ton civarında fındık satabileceğini düşünüyor.

Ak parti İl Başkanı Fevai Arslan'ın fındığı ise karınca kararınca... Bir tonun altında fındığı olduğunu söyleyen Arslan'ın da başka ortağı yok.

Geçim konuları diğer üreticiler kadar fındığa bağımlı olmasa da siyasilerin de fındık ile ilgili gelişmeleri dikkatle takip ettiği bir gerçek.