Geniş klitlelere hitap eden düzenlemeler için çalışma başlatıldı. Kamu çalışanlarının, yaşlıların engellilerin ve binlerce çocuğun yüzünü güldürecek olan bir müjde geldi.

Ulusal bir gazetedeki habere göre; Ekonomi Bakanlarının önceki gün gerçekleştirdiği Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda, Kamu Personel Danışma Kurulu'nda konuşulan konular ele alındı. Memura disiplin affı, 4C'lilere kadro, 2005'ten sonra göreve başlayan personele derece verilmesi gibi birçok konu ele alındı. Bu konuların çoğunda anlaşmaya varılırken bazılarında ise çalışma yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda görüşülen konuların bu ayın sonuna kadar çözülmesi hedefleniyor. Karara bağlanan düzenlemenin torba yasa tasarısına konulabileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde meclise sunulan bir torba tasarı da yaşlılar, muhtaç engelliler ve binlerce çocuğu ilgilendiriyor. Yaklaşık 40 bin bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı için ilk defa aylık harçlık uygulaması başlatılıyor. Tasarı sayesinse, özel bakım merkezleri, sosyal hizmet kuruluşları ve darülaceze müessesinde ücretsiz bakılan engelli ve yaşlılara devlet tarafından her ay net harçlık bağlanacak. Harçlığın miktarı ise henüz belirlenmedi. Ayrıca binlerce gazi çocuğu ve kimsesiz çocuğun kolejde ücretsiz eğitim görmesini sağlayacak olan sistem de başlatılacak. Bu düzenleme yaklaşık 20 bin çocuğu ilgilendiriyor. Bu tasarının yasallaşmasıyla birlikte gelecek bir başka düzenleme ise yetiştirme yurdunda kalan tüm çocukların istihdam edilmesi ile ilgili. Daha önce sadece 18 yaşını kurum bakımında dolduran çocuklara bu hak veriliyordu fakat bu tasarının yasallaşması ile kurum bakımında en az 2 yıl kalan tüm çocuklar, kamu kurumlarının binde bir oranındaki kadrolarına yerleşme hakkına sahip olacak.