İl Genel Meclisi yeni yılın toplantılarına başladı. Ocak ayı ilk toplantısında Çilimli ilçesinde kurulması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi için Vali Adnan Yılmaz ve Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez’in asil üyeliği yanında 2 yedek üye belirlenmesi istendi.
Düzce İl Genel Meclisi 2013 yılı ilk toplantısında Düzce Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından gönderilen talebi görüştü. “Çilimli ilçesinde kurulması düşünülmekte olan OSB’de il Özel idaresi tüzel kişiliğinin yer alması ve OSB Müteşebbis Heyetinde İl Özel İdaresini temsil atmak üzere İl Valisi ile birlikte Çilimli kaymakamı Volkan Göçmez’in asil üye ve birer yedek üyenin il genel meclisinde görevlendirilmesi ilgi yazı ile talep edilmektedir” denilen talep yazısı, meclis tarafından görüşülmek ve üyeleri belirlemek üzere üzere Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.
Yatırımları bekliyoruz
İl Genel meclisinde bugün Çilimli OSB için harekete geçilirken, geçtiğimiz aylarda kurulması gündeme gelen OSB için Belediye Başkanı Muhsin Yavuz da bir açıklama yapmış, Yeni teşvik paketi ile ilgili olarak hazırlık yaptıklarını söylemişti. Yavuz, ilçede belirli bir bölgeyi yatırım için ayırdıklarını dile getirirken,  yatırımcılara yeşil ışık yakmıştı. Çilimli OSB için bu gelişmeler yaşanırken konu hakkında bilgi aldığımız Yavuz, Çilimli sınırları içinde yapılacak olan OSB için kesin bir yer söylemezken, müteşebbis heyetin kurulmasının ardından hazırlanan dosya ile önümüzdeki hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gidileceğini ifade etti.

 

Haber; H. İŞCAN