Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Türkiye çapında kayıtlı 2 milyon esnafa “Gezi Parkı eylemlerinde uğradığınız zararı tespit edin” yazısı gönderdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemler nedeniyle Türkiye genelinde esnafın ne kadar zarar ettiğinin tespit edilmesi için talimat vermişti. Yetkililer bu çalışmanın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü kaydettiler. İlk etapta hesaplanan zararın 75 milyon lirayı bulduğu savunulurken, iş kayıpları nedeniyle zararın 100 milyon liranın üzerine çıkabileceği ileri sürüldü.TESK’e de bu çalışma doğrultusunda ‘hasar tespit’ yazısı gönderildi. Bunun üzerine TESK Başkanı Bendevi Palandöken Türkiye genelindeki tüm birliklere “Gezi Parkı yazısı” gönderdi.

31 Temmuz’a kadar sürecek

TESK’in gönderdiği yazıda Gezi eylemleri sırasında esnaf ve sanatkârın uğradığı zararların tespitine yönelik bir çalışma yapıldığı belirtilerek, bu konuda varsa bilgi ve belgelerin iletilmesi talep edildi. Bu bağlamda il ve bağlı ilçe genelinde eylemler nedeniyle esnafın uğradığı zararın tespitine ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığının bildirilmesi, ayrıca varsa bilgi ve belgelerin 31 Temmuz’a kadar TESK’e gönderilmesi istendi.
Esnafın ay sonuna kadar tespit ettiği zararı TESK’e iletmesi TESK’in de bunu bakanlık yetkililerine yönlendirmesi bekleniyor.

Haber: H. İŞCAN