Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Düzce ile birlikte sorumluluğunda olan 5 ilde  düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri devam ediyor. Ajansın ücretsiz düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.

"Kalkınma terelden başlar"

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, ajansın girişimciliğin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtirken, ‘Kalkınmanın yerelden başladığına inanıyoruz. Bölge planımızdaki hedefler doğrultusunda, hem bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi hem de devletin verdiği desteklerden bölge girişimcilerinin daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktayız.’ dedi.

"İşsizlik sorununa önemli çözüm 

Genel Sekreter Ayhan, KOSGEB ile yapılan protokol doğrultusunda 2010 yılından bu yana bölge illeri ve ilçelerinde KOSGEB ve paydaşlarla işbirliği içinde eğitim programları düzenlediklerini aktarırken, ‘Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyüme ve kalkınmanın da önemli bir bileşenidir. Bölgemizde nitelikli iş fikri olan, bölge ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı yapacağına inandığımız girişimcilerimizin, KOSGEB’in kuruluş sermayesi desteklerinden faydalanması gerektiğine inanıyoruz. KOSGEB ve yerel paydaşlarımızdan belediyeler, meslek odaları, kamu kurumları ile işbirliği içinde il ve ilçelerimizde düzenlediğimiz bu eğitimlere yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Gelen başvurular, iş fikrinin yenilikçi olması, bölge ihtiyacını karşılar nitelikte olması, istihdama ve ihracata katkısı, uygulanabilir ve başarıya ulaşabilir olması, KOSGEB’in desteklediği sektörlerden olup olmadığı, girişimci adayının tecrübesi, sermaye yapısı, pazar bilgisi, eğitimi gibi kriterlere göre değerlendirilmekte ve eğitime katılacaklar belirlenmektedir. Katılımcıların en az yüzde 15’inin iş kurmasını hedefliyoruz. Sertifika alan girişimci adaylarımıza kapımız sonraki süreçlerde de açık, onları girişimlerinde yalnız bırakmıyoruz.’ şeklinde konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER