2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nın tanıtımı için Doğu Marmara illerinde düzenlenen basın toplantılarının ikincisi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Mutlak sonuçların alındığını geçen yıl gördük

Toplantıda ilk olarak söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, "Biz bu fuarda mutlak sonuçların alındığını geçen yıl gördük. Bu sene ümit ediyorum ki bu netice katlanarak devam edecek. Bizzat canlı alışverişin yapıldığı bir fuar olması hasebiyle de ben çok önemli buluyorum. Birçok pazar ve müşteri bulma imkanı var bu fuarda. Burası alıcı ile imalatçının buluştuğu, buluşturulduğu bir fuar. Bu nedenle çok önemsiyoruz. Düzce iş dünyasına ve kamuoyuna bu mesajı vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Başarı güç birliği yapmaya teşvik etti

Toplantıda konuşma yapan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, şu ifadelere yer verdi: “Sizlerin de artık bildiği üzere odamızın, Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara’yı, Anadolu yakasının ‘fuar merkezi’ konumuna getirme vizyonu bulunmaktadır. 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen İNTEMAK’15 Fuarı’ndali başarıyla sonuçlanan işbirliği bizleri, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde 2.’sini düzenleyeceğimiz İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda da güç birliği yapmaya teşvik etti.” diye konuştu.

Uluslararasılaştırılması hedefleniyor

Geçen yılki ilk fuar hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Özdağ, “Doğu Marmara illerini farklı alanlarda cazibe noktası haline getirecek olan bu fuarlar sayesinde bölge ticaret faaliyetlerinin arttırılması, farklılaştırılması ve uluslararasılaştırılmasını öngörmekteyiz. Bu amaçla tüm bölge il ve ilçe odalarının da tam destekle ve aynı heyecanla projemizde yer almaları ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun da göstergesi olmuştur.

Önemli bir fırsat

Toplantının son kısmında MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan söz aldı. Ayhan, "Geçen yıl ilki düzenlenen ve bu yıl Doğu Marmara illerini de kapsayan bu fuarın odalarımızın işbirliği içerisinde çalışması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Son kullanıcıya yönelik olan bu fuarın tüm MARKA illerinin desteğiyle olmasını önemsiyoruz. Bizler de kurum olarak bu oluşumlara destek vermekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER