Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıya Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, oda başkanları ve üyeleri katıldı.

Bin 570 esnaf kredi kullandı

2011 yılın Düzce esnafı için verimli bir yıl olarak değerlendiren Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Taşlı bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.  Taşlı,“247 üyemize 2011 yılında kredi kullandırdık. 10 bin 584 TL bir parayı 2011 yılında Düzce esnafına kazandırmış bulunuyoruz. Toplamda bin 570 esnafımıza kredi kullandı. Bu sayının çoğunluğunu nakliyeci, bakkal, bayi, tekstil ve konfeksiyonculardan olduğu görüyoruz.” Dedi.

Taşlının konuşmasın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 1 yıllık çalışmaları ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Ardından bir yıllık bilanço ve gelir gider hesapları okunarak üyelerin oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından yönetim kurulu ibraz edildi.

Ortak hareket etmek zorundasınız

Esnafın birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Osman Çakır, “Bir arada olmazsa büyük holdingler gelerek her sokağa her mahalleye kurularak esnafın maliyetin altında satışlar yaparlar. Bu nedenle ortak hareket etmek durumundasınız. Bir takım yenilikler de geliştirmek durumundasınız.” Dedi.

Esnafın ahlakı bozulmamalı

Konuşmasına esnaf teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ı anarak başlayan Milletvekili İbrahim Korkmaz, esnafın ahlakının bozulduğu yerde toplumun da bozulacağını söyleyerek, esnafın önemine değindi.

Korkmaz, “ Her kuruluş kendi köklerine gitmeli ve öyle kendilerini tanımlamalı. Artık bu batının jargonundan kurtulmanın zamanı geldi. Esnafın ahlakının bozulduğu yerde toplum bozulur. Esnaf son derece önemli esnaf ticaret yapar alır satar. O ekmek helalse toplumda güzel yetişir. Hükümet olarak üzerimize düşenleri gösterecek olan sizlersiniz. Çünkü sahada olan sizlersiniz. 41 milyon civarında kredi kullanılmış. Keşke hepsi faizsiz olsa ve helal lokmamıza haram karışmasa. ” Dedi.

Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, odalar olarak birlik ve beraberlik içinde olmalarının esnaf sorunlarının çözümü açısından önemli olduğuna değindi.

Genel kurul ayın esnafı seçilen 10 esnafa teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

Haber; S. KAŞKIR