Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Yıldır Ertem, Erol Tayhan’la Manşet Programında Avrupa'nın en büyük otoyol outleti olma özelliği ile açıldığı günden itibaren tüm dikkatleri üzerine çeken Highway Outlet’i anlattı.

Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi olduklarını söyleyen Ertem, “Bulunduğumuz otoyol, Avrupa’yı Çin’e kadar götüren bir ipek yolu. Bizi Bolu ve Düzce’ye hizmet dışında 81 il ve yurt dışı ilgilendiriyor. Müşteri analizlerimize baktığımız zaman çok çeşitli olduğunu görüyoruz.” dedi.

“Fayda sağlıyor mu ona bakmak lazım”

Alışveriş merkezinin isminin yabancı kelimeden oluşuyor olması nedeniyle eleştirilmesini değerlendiren Ertem, isimlere takılı kalmanın doğru olmadığını belirtti.

Ertem, “Bir markayı lanse ettikten sonra değiştirilmesi mümkün olmayan bir şey. Highway belki yazılışı ve okunuşu bakımından zorluk yaratabilir. Uluslar arası bir yol üzerinde olmamız nedeniyle Highway’in otoban anlamına geldiğini çok insan biliyor. Bilmeyenler de öğrenecek. Halkımıza niye bu zulmü yapıyorsunuz diyenler de olabilir. Onları da saygıyla karşılıyoruz. Ancak karar verilmiş bir konu bu ve geri dönüşü de olmaz. İsimlere takılmamak lazım. Yapılan iş iyi midir, bölgeye fayda sağlıyor mu ona bakmak lazım.” dedi.

“Açıldıktan sonra tepkiler yok oldu”

Bolu Dağı A.Ş’nin, Bolu Dağı tünelinin açılmasından sonra mağdur olan bir takım esnaf tarafından oluştuğuna dikkat çeken Ertem, tesis açılmadan önce tepki gösteren esnafların tesis açıldıktan sonra görüşlerinin değiştiğini söyledi.

Ertem, “Bolu dağı tünelinin açılmasından sonra E-5 Karayolu üzerindeki tesislerde istihdam kaybı yaşandı. Bu tesis bu fikirden hareketle ortaya çıktı. Buradaki tesis sahiplerinin oluşturduğu bir tesis. 34 tane ortağı var. Açılmadan önce tepkiler fazlaydı. Açıldıktan sonra bu tepkiler yok oldu. Allah herkesin kısmetini verir. Açılan her alışveriş merkezi kendi müşterisini yaratıyor. Başkasının rızkından bir şey almıyor. Açılışta tepki gösteren Düzce’deki ve Bolu’daki esnaf kardeşlerimiz de işlerinin gidişatına baktıklarında umdukları gibi bir iş kaybı yaşamayacaklarını anladılar. O dönemde Highway içinde yapılan röportajlarda Highway’i nasıl bulduklarını sorduğumuz vatandaşların da tepkisi olumlu. Eğer halk beğendiyse esnafın ne söylediği önemli değil. Halk bize güvenmiştir. Biz de onlara layık olmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.” diye konuştu.

Genel Müdür Ertem, otobanın açılmasıyla birlikte mağdur duruma düşen Bolu Dağı esnafının katkılarıyla ve katılımlarıyla kurulan Bolu Dağı AŞ'nin bölgeye kazandırdığı Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin ilk ve tek olma özelliğinin yanında işsizliğin giderilmesine de katkıda bulunacak önemli bir yer olduğunu vurguladı.

“Bolu-Düzce kardeşliğini pekiştirdi”

Ertem, ayrıca Bolu Dağı AŞ’de Düzcespor ve Boluspor’un herhangi bir hissesinin de bulunmadığını dile getirdi. Bolu Dağı AŞ’nin aynı zamanda Bolu-Düzce kardeşliğini pekiştirdiğini ve bu merkezin tam bir buluşma noktası olduğunu kaydeden Ertem, ulaşım konusunda her türlü kolaylığın sağlanacağını, Bolu’dan ve Düzce’den ilk etapta hafta sonları daha sonra da hafta içi ücretsiz servis ağının olacağını söyledi. Genel Müdür Ertem, “Higway’ı herkesin görmesini arzuluyoruz. Bunun için her türlü kolaylığı sunmaya hazırız” dedi.

HABER: S.KAŞKIR