Düzce il ve ilçelerindeki yetiştiricilerin Anaç Sığır Desteklemesi ve Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteği ile ilgili müracaatları sonucunda yapılan çalışmalar tamamlandı. Bu müracaatlar sonucunda hazırlanan destekleme icmalleri 23 Ocak – 27 Ocak 2012 tarihleri arasında il/ilçe müdürlükleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri'nde askıya çıkarıldı.

Yetiştiricilerin askıdaki icmalleri kontrol ederek eksik veya yanlış bulunması halinde mağduriyetlerinin giderilmesi için dilekçe ile ilgili ilçe veya il müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, “ Hayvancılık Desteklemeleri yetiştiricilerimizin ekonomik anlamda faaliyetlerini sürdürmelerinde ve hayvansal üretimin artmasında önemli avantaj sağlamaktadır. Bu nedenle bütün yetiştiricilerimizin desteklemelerden faydalanabilmesi için azami gayret sarf ediyoruz. 2010 senesinde anaç sığır desteklemesi için 284.850 TL suni tohumlamadan doğan buzağı desteklemesi için 59.880 TL ödeme yaptık. 2011 yılında bu desteklemelerin en az kat aratarak 1.000.000 TL’ye ulaşacağını düşünüyoruz. Bu nedenle 2011 yılına ait olan ve il/ilçe müdürlükleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri'nde askıya çıkarılan icmallerin yetiştiricilerimiz tarafından mutlaka kontrol edilmesini ve herhangi bir yanlışlık olması halinde il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat edilmesini bekliyoruz” dedi.