Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi Köroğlu, 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılması hakkındaki kanuna istinaden yapılandırılan borçların ödeme tarihleri konusunda basın açıklaması yaptı.
Köroğlu, 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılması hakkındaki kanuna istinaden yapılandırılan borçların ödeme tarihlerinin, 4 ay uzatıldığını anımsatarak ilk taksit ödeme tarihinin 31 Mayıs, 2. taksit ödeme tarihinin 30 Haziran olduğunu kaydetti. Köroğlu, kuruma olan borçlarını yapılandıran vatandaşlara çağrıda bulunarak, yapılandırmalarının bozulmaması için ilk 2 taksiti vadesinde ödeme şartını hatırlattı.

İlk taksiti ödemeyenlerin 31 Mayısa kadar ödemeleri gerektiğinin altını çizen Köroğlu, 2. taksiti ise 30 Haziran tarihinde ödemelerini aksi taktirde yasaya istinaden yapılandırmaları bozulacağını bildirdi. Köroğlu ayrıca 6736 sayılı yasadan yararlanan vatandaşların yeni yapılandırmadan faydalanamayacağını, yapılandırma yapan vatandaşların İl Müdürlüğüne başvurarak yeni ödeme planlarını temin edebileceğini aktardı.

Öte yandan Düzce Belediyesi de vatandaşların belediyeye olan Emlak, Çevre, Temizlik, İlan Reklam, Evsel Atık Vergileri ve yapılandırma borçlarını 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar cezalı duruma düşmemeleri için ödeme yapmaları hususunda uyardı.