Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımları kapsamında Gölyaka ilçesinde kesimhane ve et işleme tesisi tamamlandı. Yıllık 2500 ton et işleme kapasitesine sahip olan tesiste, modern makine ve ekipmanlar kullanıldı.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Osman Avcı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Onur Çolak, Gölyaka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan Kaan Hezen ve İl Proje Yürütme Birimi personelleri ile birlikte Gölyaka ilçesindeki et işleme tesisini yerinde inceleyerek, tesis sahibi Erdoğan Bal’dan bilgiler aldı.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, hibe desteği verilen bu tesiste son teknoloji kullanıldığını ve hijyenik bir ortamda hayvanların kesileceğini belirterek, “İlimiz için ihtiyaç bulunan bu tesise 952 bin TL hibe ödemesinde bulunduk.” ifadesini kullandı.
Kabaoğlu, ayrıca bu tesisle birlikte 2016 yılında toplam 16 projenin bitirilerek 7 milyon 587 bin TL hibe ödemesi yaptıklarını söyleyerek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın devam edeceğini ve bakanlığın her türlü tarımsal sanayi projelerine yüzde 50 hibe desteği verdiğini ve yatırımcıların bu projelerden yaralanmasını beklediklerini ifade etti.