Yeni yapılmakta olan Terminalde “Taksi Durağı” için yapılan ikinci ihale sonrası taksiciler ihaleye şekline ve belediye Başkanı Mehmet Keleş ve başkan yardımcısı Ali Güney'e tepki gösterdiler. Birinci ihalenin gerekçe gösterilmeden iptal edilmesine bir anlam veremediklerini belirten taksiciler, bugün yapılan ikinci ihalenin ardından belediye binasının önünde toplanarak ortak bir basın açıklamasında bulundular.

“AMAÇLARI  KIRDIRTMAK”

Taksiciler adına açıklama İsa Üçüncü tarafından yapıldı. “Taksi durağı ihalesinde bir ay önce 40 araç ihaleye çıktı. 33 katılımcıyla gerçekleşti ve 16 bin 250 TL’ye hepimiz aldık. 1 ay sonra tekrar herhangi bir neden belirtilmeden ihalemizi iptal ettiler” diye sözlerine başlayan Üçüncü; “Şimdi 40 araçlık ihaleyi de 10 araca düşürdüler. Amaçları fiyatları çoğaltıp birbirimize kırdırtmak” sözleriyle yeni bir tartışma başlattı.

“BAŞKAN KELEŞ SÖZÜNDE DURSUN”

“Birlik ve beraberlik için uğraşıyoruz” diyerek sözlerine devam eden İsa Üçüncü açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:” “Yapılan uygulama çifte standarttır. Hepimiz burada 38 tane müteşebbis gelip 7-8 ay önce buradan ticari taksi almışız. Taksimiz duruyor hattımızı almışız plakamızı ve durağımızı alamamışız. Buraya yatırım yapmışız bugün ki ihale olmadı bir daha ihale. Zaten ülke kararsız durumda bir de bu kararsızlık bizi daha çok yoruyor. Biz bu konu ile alakalı Düzceli olarak Mehmet Keleş'i başkan seçtik. Ali Güney'i başkan seçmedik. Mehmet Keleş verdiği sözlerin arkasında dursun. 'Şehrin emini benim, benim sözüm geçer' demekle olmuyor.”

BAŞKANIMIZI GÖREMİYORUZ

“Başkanımızı göremiyoruz randevu taleplerimize dönüş olmuyor. Ama bir kuzudan 1 tane post çıkar iki tane çıkmaz. Bu T plakada da böyle oldu S plaka ve garaj ihalesinde de böyle oldu.” diyen Üçüncü; “Bizi birbirimize kırdırtmak istiyorlar. İhale salonunda arkadaşlarımızla tartışmak istemiyoruz. Hepimiz hak sahibiyiz daha önce bu ihaleyi almışız” diyerek ileriki günlerde tartışılacak önemli bir konuya dikkat çekti.
İsa Üçüncü açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Belediyeden destek bekliyoruz. Belediyenin sahibi kimse destek çıksın. Gün sahip çıkma günüdür. ‘Benim bir şeyden haberim yok’ deyip arkalarda oturmak bir yöneticiye yakışmaz lütfen hakkımıza sahip çıkın ya da bir ortak noktada bizi uzlaştırın ki birbirimize girmeyelim”

Haber; E. TAYHAN