AK Parti Düzce İl Başkanı Girişimcilik Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında iş dünyasına yeni girişimcilerin katılmasının ülke ekonomisinin büyümesi için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

İstihdam artar, işsizlik azalır

Girişimci gençlerin ülkenin geleceğine büyük etki yapacağını belirten AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Gelişmekte olan ülkeler arasında olan ülkemizde ekonomimizin istikrarlı bir şekilde büyümesi için işkollarının genişlemesi büyük önem taşımaktadır. İşkollarının genişlemesi bir yandan girişimci ve yenilikçi ruhların keşfedilmesi bir yandan da istihdamın artarak işsizliğin azalmasını sağlamaktadır. AK Parti hükümetleri olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana ekonomik istikrarın ülkedeki sorunların çözümlenmesinde büyük etken olduğunu dile getiriyoruz.  Ekonominin büyümesi ve istikrarın sürmesi için de özellikle girişimci ruha sahip gençlerimize çok fazla ihtiyacımız var.

İş kurmak isteyene faizsiz 100 bin TL

1 Kasım seçim beyannamesinde de belirtildiği gibi gençlerin iş hayatına atılmasına teşvikte bulunduklarını vurgulayan İl Başkanı Keskin, “Proje ile gelen gençlerimize 50 bin TL hibe, iş kurmak isteyen gençlerimize faizsiz 100 bin TL teşvik veriyoruz. Çiftçimize 30 bin TL, fabrika kurmak isteyen vatandaşlarımıza da teşvikler veriyoruz. Ayrıca kadınlarımızın iş koluna katılması için projeler üreteceğiz. İlk defa işe başlayan gençlerimizin bir yıllık maaşını da devletimiz ödeyecek. Hükümetimizin kurulmasının ardından verdiğimiz bütün vaatlerin gerçekleşmesi için bakanlıklarımız çalışmalarına ivedilikle başlayacaktır. Dolayısıyla gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak için elimizden gelen bütün yardımı yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü girişimcilerimizin ekonomimize katılması ülkemizin geleceğinin yapılanmasında büyük önem taşıyor. Bu kapsamda tüm girişimcilerimizin haftasını kutluyor, yeni girişimcilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmaya davet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber;C.ÜSTÜNER