2016 yılının Haziran ayında ıslah sürecini tamamlayan ve toplam 388 hektar alanda hizmet verecek olan Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi'ne Türkiye’nin gıda sektöründe öncü isimlerinden olan bir firmanın, bin kişilik istihdam sağlayacağı yatırım artık imza aşamasında…

Düzce Valiliği’nde yatırım toplantısı
Türkiye’nin en büyük et üreticilerinden olan firmanın, Gümüşova OSB'deki 200 dönümlük bir alana, 100 milyonluk yatırım maliyetiyle kurmayı planladığı ve geçtiğimiz günlerde ön protokolünün imzalandığını açıkladığımız dev tesis için çalışmaların hızlandığı ve Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantı ile protokole son şeklinin verildiği açıklandı. Toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Gümüşova OSB Müdürü Şinasi Tuzluoğlu, 1. OSB Müdürü Aylin Özdemir, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar ve Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Albak katıldı.

Protokol imzaya hazır hale getirildi
Et entegre tesisi şehre kazandırıldığında Gümüşova OSB’de en büyük yatırım alanına sahip olması ile de öne çıkacak tesis ile ilgili yer tahsis işlemlerine bugün son noktanın konulduğu ve protokolün imzaya hazır hale geldiği öğrenildi.

“Düzce’mize istihdam tesisi kazandırmaya devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz”
Toplantının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, şu bilgilendirmelerde bulundu: “Düzce’mizde istihdamın sağlanması ve işsizliğin azaltılması için yaptığımız girişimler sonucunda birçok yeni firma ilimizde yatırım yapmaya başladı. Daha önce elektrikli ev aletleri sektöründe hizmet veren bir firmanın Düzce’de fabrikalarını toplayacağını duyurmuştuk. Şimdi de Türkiye’nin en önemli firmalarından bir gıda firması ilimizde bir tesis kuracak. Başta Sayın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü olmak üzere Düzce Milletvekillerimiz Fevai Arslan ve Ayşe Keşir’e, Düzce Valimiz Zülkif Dağlı’ya teşekkür ediyorum. Düzce’mize istihdam tesisi kazandırmaya devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Düzce’mize hayırlı olsun.”

Önemli bir iş kapısı olacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün gıda, elektrikli ev aleti, mobilya ve metalürji alanlarında hizmet veren 4 büyük firmanın Düzce’ye geleceğini açıklamıştı. Bu yatırımlardan biri olan et entegre tesisi, bin kişiye sağlayacağı istihdamla önemli bir iş kapısı da olacak.


Haber: Ö. YILMAZ