Vatandaş son zamanlarda her sabah benzin fiyatına yapılan zamla uyanıyordu. Benzin üzerinde yapılan son değerlendirmelerin ardından benzinde indirime gidildi. Vatandaşın hemen her gün zam haberlerinin ardında indirimi duyunca biraz yüzü güldü. Vatandaşın düşen benzin fiyatlarına indirim mutluluğunun kısa sürmesi bekleniyor. Uzmanlar, düşüşe geçen petrol fiyatlarına hafta sonuna doğru yeni zam gelme olasılığının yüksek olduğu görüşünde.

Benzin fiyatlarındaki artışda kimi akaryakıt şirketlerini kimi de hükümeti eleştiriyor. Türkiye de bir litre vergisiz benzinin fiyatı 1,74 TL düzeyinde bulunuyor. Buna bir de ÖTV ve KDV oranı eklenince benzin fiyatı 4,29 TL oluyor. Akaryakıt fiyatlarında birinciliği elimizden bırakmıyoruz.

Durum böyle olunca alım gücü olmayan vatandaş fiyatlardan bir hayli şikâyet ediyor. Benzin fiyatlarındaki vergi yüküne hükümetten bir indirim sözü gelmeyince benzin fiyatlarının satışında Dünyada Türkiye liderliği kimseye kaptırmıyor.

Artık vatandaş sabah uyanınca benzine zam geldi haberini duymaya alıştı. Uzmanlara göre bir dahaki hafta başında bu haberi tekrar duyacağız gibi görünüyor. 

Haber; R. BAL